کشور ایران هم اکنون یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده خرما و همچنین یکی از سه کشور با بیشترین میزان صادرات خرمای ایران در سطح جهان است. فرآیند صادرات خرما نیازمند رعایت قوانین بسیار و گرفتن مجوز هایی است که در این مقاله به معرفی آن ها می پردازیم.
وضعیت تولید خرما در ایران
در ایران در ۱۵ استان در سطحی بیش از ۲۵۰ هزار هکتار خرما کشت میشود که از میان استانهای خرماخیز، پنج استان بیش از ۹۹ درصد خرمای کشور را تولید میکنند.
از لحاظ میزان تولید، استان سیستان و بلوچستان با تولید سالانه بیش از ۲۰۳ هزار تن خرما در رتبه نخست و جنوب کرمان با ۲۰۰ هزار تن، فارس با ۱۶۲ هزار تن، شرق کرمان با ۱۵۱ هزار تن، بوشهر با ۱۵۰ هزار، خوزستان با ۱۴۸ هزار و هرمزگان با ۱۴۰ هزار تن در رتبههای بعدی قرار دارند.
گرانترین خرمای صادراتی ایران
ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خرما در جهان به حساب می آید و سالانه مقادیر بسیار بالایی از انواع خرما را به کشورهای دیگر صادر می کند،در میان همه ی انواع خرمای ایران، خرمای پیارم یکی از بهترین و گرانترین خرمای صادراتی ایران است که در مناطق جنوبی ایران پرورش می یابد. این خرما در استان های هرمزگان و جنوب فارس پرورش می یابد و جز بهترین خرماهای بومی ایران است. از جمله گرانترین خرمای صادراتی ایران میتوان به خرمای مجول و مضافتی نیز اشاره کرد.
فرآوردههای خرمایی صادراتی
از جمله فرآوردههای خرمایی مناسب برای صادرات به دیگر کشورهای جهان میتوان به قند مایع خرما اشاره کرد. امروزه برخی از شرکتهای صادرکننده، محصولاتی از قبیل خمیر خرما و یا شیره خرما را تولید و در بازارهای جهانی به فروش میرسانند.
لازم است بدانید که شرکتهایی که به صادرات خرما و فرآوردههای آن اقدام مینمایند به طور معمول صادرات این محصولات را در دی یا در ماههای منتهی به عید انجام میدهند.
از دیگر فرآوردههای خرمایی و صادراتی میتوان به خرما شکلاتی مغزدار اشاره کرد که جزء بهترین تولیدات و فرآوردههای خرمایی در ایران به شمار میروند. لذا از انواع محصولات صادراتی کشور نیز محسوب میشود. خرما با مغز آجیل از جمله بهترین نوع فرآوردههای این محصول است که در بازارهای جهانی ارائه میشود.
جایگاه ایران در تجارت جهانی خرما
بر اساس اعلام انجمن ملی خرمای ایران، کشور ما با ۵۰۰ میلیون دلار صادرات خرما، دومین صادرکننده این محصول در جهان است. اما به رغم داشتن رتبه دوم جهانی صادرات خرما، ارزش صادراتی هر کیلوگرم خرمای ایران در سطح بسیار پایینی قرار دارد و درآمد کشور از آن در برابر دیگر کشورهای که تولید خرما در حجم بسیار کمتر دارند تامل برانگیز است.
یکی از مهمترین دلایل ارزش پایین صادراتی خرمای کشور به رغم رتبه جهانی بالا در تولید و صادرات، خروج فلهای این محصول از کشور می باشد.
در دنیای رقابت محصولات غذایی در بازار های جهانی، بسته بندی به عنوان یک رکن اساسی در بازاریابی به شمار می رود که می تواند خریدار را مشتاق به خرید محصول کند و یا نگاه بی تفاوت او را در پی داشته باشد.
رقابت در این حوزه بسیار بالا بوده و شرکت ها به طور مداوم در حال بهبود بسته بندی محصولات خود هستند تا بتوانند با سایرین رقابت کنند. محصول خرما نیز از این قاعده مستثنا نبوده و نیست و شرکت های تامین کننده مدام در حال بهبود بسته بندی صادراتی خود هستند تا بتوانند به فروش بالاتری دست یابند.
مراحل صادرات خرما :
اطلاع کامل از بازار هدف :
مهم ترین بخش صادرات خرمای ایران ، اطلاع از میزان صادرات به بازار هدف و وجود رقبا در این بازار و همچنین اطلاع از قیمت خرما در بازار هدف کمک بزرگی به برنامه ریزی برای صادرات خرما می کند.
یافتن فروشنده معتبر برای صادرات خرما:
یکی از مهم ترین بخش های صادرات کالا که مشخص کننده ی سود تجارت در یکی بازار رقابتی است مربوط به خرید کالا در بازار مبدا می باشد!
برای آشنایی با بازار هدف راه های زیادی وجود دارد که از رایج ترین آن ها استفاده از شرکت های واسط و جمع آوری میدانی اطلاعات از بازار هدف می باشد. گاهی یک سفر به کشور مورد نظر و دیدن بازار به ما کمک فراوانی در شناخت فرهنگ، بازار و شناسایی موقعیت های تجاری می کند.
شناخت بازار در صادرات خرما
پس از جمع آوری اطلاعات از کشور و بازار مقصد برای صادرات خرمای ایران و قبل از ارسال کالا، وقت آن است که به دنبال خریدار برای محصول خود باشید و با مراکز خرید و پخش خرما در کشور مقصد وارد مذاکره شوید. برای این کار نیز می توانید از شرکت های واسط بازاریابی بین المللی استفاده کنید. عرف تجارت بین المللی در هر کالا متفاوت بوده و می تواند شرایط خاص خود را داشته باشد که باید قبل از عقد قرارداد خرید نسبت به شرایط فروش محصول خود اطمینان کامل داشته باشد.
مجوز صادرات خرما
برای صادرات خرمای ایران شما نیاز به داشتن کارت بازرگانی دارید اما می توانید از کارت بازرگانی سایر افراد نیز برای این کار استفاده کنید. بسیاری از افراد و شرکت ها با داشتن کارت بازرگانی این کار را برای شما انجام می دهند. طبق قانون تعرفه صادرات خرما صفر است و صادرکنندگان می توانند بدون پرداخت تعرفه این کالا را به کشورهای دیگر صادرکنند.
صادرات خرمای مرغووب ایرانی به افصی نقاط جهان توسط شرکت بینالمللی میعاد پژوهان دادآفرین
شرکت بزرگ و بین المللی میعاد پژوهان دادآفرین با دارا بودن شعب مختلف در کشور های حوزه خلیج فارس همچون امارات متحده عربی از شریط ویژه ای برخوردار است و همیشه می کوشد تا سلامتی را برای شما عزیزان به ارمغان بیاورد
پس سبد تغذیه خود را با اطمینان به این شرکت بسپارید.
🔘در دل این نخل های نشسته در زمین میوه ای بهشتی به نام خرما بدست می آید که بی شک هدیه ایست از جانب خداوند مهربان که به ما عطا گردیده است
🔘میوه ای شیرین و مغزی که با طعم و مزه ای دلپذیر بر هر ذائقه ای خوش می نشیند تاسلامتی و تندرستی سهم هر مصرف کننده این هبه ی آسمانی باشد.
و اما *شرکت بین المللی میعاد پژوهان* با سالها سابقه و تجربه موفق در بازرگانی بین المللی محصولات کشاورزی که از شرکتهای پیشرو در صادرات خرمای ایران به شمار میرود توانسته است بهترین محصول را از بهترین نخلستان های ایران برداشت نموده و آن را با رعایت بالاترین سطح استاندارد و با داشتن بالاترین دانش روز ، مطابق نیاز مشتریان ارجمند در هر کجای ایران و دنیا ارایه نماید
این شرکت محصولاتی نظیر خرمای پیارم/مضافتی/کبکاب/زاهدی /و سایر خرماهای باکیفیت دیگر را با بهره گیری از آخرین تکنولوژی روز، از زمان کاشت تا برداشت و حتی پس از آن در واحد کنترل کیفیت خود مورد نظارت و ارزیابی قرار می دهد و در نهایت بهترین و باکیفیت ترین محصولات خود را با بسته بندی های متنوع و ماشین های مخصوص حمل جهت صادرات به بنادر کشور انتقال داده و با در اختیار داشتن کشتی های متعدد و تندرو با ایمنی بالا محصولات را به بازارهای هدف ارسال میکند