هلدینگ بازرگانی میعاد پژوهان داد آفرین با 21 سال تجربه در زمینه واردات و صادرات و ترخیص کالا در کنار شما عزیزان می باشد.
صادرات یکی از پرسودترین تجارتها با کشورهای همسایه است. در تجارت با کشورهای همسایه، نزدیکی مرزها باعث کاهش هزینههای حمل و نقل میشود. به همین دلیل کشورهای همسایه اصلیترین مقاصد صادرات از ایران به حساب میآیند. صادرات به کویت، دبی، ترکیه، عمان، عراق و روسیه سهم زیادی از صادرات سالیانه ایران را شامل میشود. صادرات به طرق مختلفی صورت میگیرد، از جمله صادرات زمینی (جادهای) کالا، صادرات از مرزهای آبی، صادرات هوایی، صادرات از مناطق آزاد و…
تجار ایرانی که کارت بازرگانی دارند، میتوانند اقدام به صادرات کالا از مناطق آزاد کنند. این تجار موظف هستند که برای صادرات از مناطق آزاد، مطابق با قوانین و شروط واردات و صادرات از مناطق آزاد که توسط اداره گمرک تعیین میشود، عمل کنند. تاجری که اقدام به صادرات از مناطق آزاد میکند، در صورت داشتن کارت بازرگانی و مجوزهای لازم برای فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری مشمول معافیت از مالیات میشود.
همانطور که گفته شد صادرات عامل اصلی در زمینه توسعه اقتصادی کشورها به شمار می رود و همچنین گفته شد که برای انجام صادرات کالا لازم است که علاوه بر شناخت قوانین بین المللی در این زمینه با قوانین داخلی کشورهای دریافت کننده کالا نیز آشنا باشیم. به همین جهت کارشناسان اقتصادی و تاجرین با تجربه در زمینه صادرات یک سری اصول و مراحل تحت عنوان مراحل صادرات کالا تعریف کرده اند که لازم است پیش از هرگونه اقدام در این زمینه با این مراحل به خوبی آشنا باشیم.
مراحل صادرات کالا به کشورهای مختلف را به طور کلی به 6 بخش تقسیم بندی می نمایند و لذا این 6 بخش تحت عناوین زیر معرفی می شوند:
شناخت کامل قوانین بین الملل صادرات و آشنایی با مراحل فوق یک امر مهم و حیاتی در زمینه اجرای فرآیند صادرات کالا می باشد که علاوه بر شناخت تئوری این قوانین، به تجربه های عملی نیز در این زمینه نیاز داریم، به همین جهت لازم است که شرکت های تجاری کوچک و تازه تاسیس پیش از هرگونه اقدام در زمینه صادرات کالا با افراد خبره و با تجربه در این زمینه مشورت نمایند و با صلاح دید این افراد به فعالیت های صادراتی بپردازند.
در این مرحله لازم است که شما تمامی جوانب کار خود را بررسی کنید، به عنوان مثال لازم است که در خصوص کشورهای دریافت کننده کالا تحقیق کرده و اطلاعات کافی در زمینه آداب و رسوم آن ها، نیازشان به کالاهای مختلف، وضعیت قیمت کالاها، قوانین صادراتی و … را کسب نمایید.
همچنین علاوه بر شناخت کشورهای دریافت کننده کالا، لازم است که وضعیت تجارت خود را نیز بررسی کنید، به عنوان مثال لازم است که استراتژی های کاملی برای تامین کالاهای صادراتی تجارتتان، چگونگی قیمت گذاری کالاها، چگونگی بازاریابی فروش کالاها، بررسی هزینه ها و سرمایه اولیه و … را تعیین نمایید.
در واقع شناخت این مسائل و تعیین استراتژی های لازم برای اجرای صحیح و اصولی فرآیند صادرات یک امر مهم و حیاتی در این زمینه شناخته می شود و همچنین اجرای درست این مرحله در تسریع روند فعالیت های مربوط به صادرات بسیار موثر می باشد.
در این مرحله شما به وقت و هزینه بیشتری نیاز دارید تا به نتایج بهتری برسید. در این مرحله شما باید بازار فروش کالای صادراتی مورد نظرتان را در بازار کشورهای مختلف بررسی نمایید تا بازار مناسب برای فروش کالای خود را پیدا کنید. با بررسی بازار کشورهای مختلف یا در واقع بررسی نیاز کالای صادراتی شما در کشورهای مختلف موجب می شود تا شما در زمینه صادرات و فروش کالای خود موفق تر عمل کرده و در این راه به سود بیشتری برسید.
بنابراین پیش از هرگونه اقدام در زمینه صادرات کالا لازم است که بازار فروش و نیاز کشورهای مختلف به کالای صادراتی مورد نظرتان را بررسی نمایید تا بتوانید در زمینه فروش کالاهای صادراتی خود به موفقیت های بزرگی دست یابید.
مرحله بعدی از صادرات که همواره لازم است توجه ویژه ای به آن داشته باشید، تعیین یک کالا به عنوان کالای صادراتی می باشد. بهترین راه برای انجام این مرحله این است که شما مرحله قبل یعنی مرحله شناسایی نیاز بازار را به درستی به انجام رسانده باشید. در واقع می توان گفت که این دو مرحله ارتباط کاملا مرتبط و تنگاتنگی با یکدیگر دارند، به این صورت که شما با بررسی نیاز بازار کشورهای مختلف متوجه می شوید که هر کشوری به چه کالایی نیاز دارد و لذا با پاسخگویی به این سوال می توانید به راحتی مشخص کنید که صادرات کدام کالا می تواند برای شما سود بیشتری را فراهم نماید.
بنابراین پیش از هر اقدامی در این زمینه لازم است که کالای صادراتی خود را براساس نیاز کشوری که به عنوان کشور دریافت کننده کالا در نظر گرفتید، تعیین نمایید تا پس از اجرای فرآیند صادرات کالا به سود کلانی دست یابید.
بنابراین پیشنهاد می شود که برای انجام این فعالیت تجاری و اقتصادی، پیش از هرگونه اقدامی حتما با مشاورین و متخصصین در این زمینه مشورت نموده و از تجربه این افراد در اجرای صحیح مراحل صادرات کالاها بهره ببرید.
صادرات کالا از جمله مسائل پر اهمیت برای صاحبان کسب و کار است. صادرات نه تنها سود هنگفتی برای شرکت یا شخص صادر کننده کالا دارد بلکه با ورود ارز باعث بهبود اقتصاد کشور میشود.برای صادرات کالا عموما دو روش وجود دارد، اولی روش مستقیم و دومی روش غیر مستقیم در صادرات است.
در این روش شخص یا شرکت صادر کننده بدون واسطه کالای مورد نظر را به کشور مقصد صادر میکند. در این روش صفر تا صد صادرات کالا بر عهده ی شخص صادر کننده کالا است. بسیاری از افرادی که برای اولین بار به فکر صادرات کالای خود هستند به روش مستقیم فکر میکنند. برای شروع چنین تجارتی نیاز است پیش از اقدام به ارسال کالا به کشور خارجی، تیم بازاریابی برای این کار در نظر بگیرید تا ضمن تحلیل بازار خارجی و نیاز سنجی محصولات شما را به آنها معرفی کند و بستر را برای صادر کردن کالا مهیا کند. پس از یافتن بازار هدف می توانید از طریق شرکت حمل و نقل بین المللی ، وارد مرحله ی حمل و نقل کالا و تشریفات گمرکی شوید.
این نوع از صادرات برخلاف روش مستقیم با حضور واسطه انجام می شود. در این روش شخص به کمک شرکت های بازرگانی اقدام به انجام صادرات میکند و طی قرارداد شخص یا شرکت فرآیند صادرات را به شرکتی دیگر واگذار میکند. در این روش سود حاصل از صادرات بین واسطه و شخص صادر کننده با درصد توافقی تقسیم می شود. معمولا شرکت هایی از این روش استفاده میکنند که حجم صادرات آنها زیاد نیست و برایشان صرفه ی اقتصادی ندارد که تیم بازرگانی برای صاردات در نظر بگیرند.
شرکت بازرگانی میعاد پژوهان داد آفرین از جمله شرکت های تجاری در کشور می باشد که شما می توانید برای انجام فعالیت های تجاری خود از جمله فعالیت های صادراتی به این شرکت مراجعه کرده و از مشاورین و متخصین این شرکت در خصوص اجرای فعالیت های تجاری خود راهنمایی بخواهید. همچنین گروه بازرگانی میعاد پژوهان با سال ها سابقه در زمینه صادرات و واردات کالا از جمله شرکت های تجاری می باشد که شما می توانید با خیالی آسوده فعالیت های تجاری خود را به آن ها سپرده و به کمک راهنمایی های مشاورین این شرکت به گسترش تجارت خود بپردازید.
ترکیه از کشورهای همسایه ایران به شمار می آید که مرزهای مشترکی با ایران دارد و یکی از مساعدترین کشورها برای صادرات کالا محسوب می شود. اما لازم است این نکته را هم بدانید که کشور ترکیه برای این امر قوانین خاصی در نظر گرفته اما این قوانین چندان دست و پاگیر نیست و می توان گفت ترکیه بهترین شرایط را برای صادرات در نظر گرفته است. به عنوان مثال نه تنها در ابعاد بزرگ، بلکه هر شخصی می تواند میزان بار مشخصی را به این کشور وارد کرده و در بازار این کشور به فروش برساند. اما این نکته را هم باید به خاطر داشته باشید که نیاز است تا با شرایطی که هر کشور برای صادرات و واردات در نظر گرفته آشنا شده و یک برنامه ریزی اصولی برای این امر داشته باشید تا کشور مقصد از تجارت شما جلوگیری ننماید.
یکی از مهمترین شرایط برای صادرات در نظر گرفتن زمان و هزینه حمل و نقل کالاست. به همین دلیل چنانچه شما در شهرهایی که نزدیک مرز قرار دارند زندگی می کنید می توانید بازار مناسبی را در آن سوی مرز و در کشور همسایه یافته و کالای خود را صادر نمایید و به سود خوبی دست یابید.
نکته مهم دیگری که لازم است برای صادرات کالا در نظر بگیرید، آشنایی با فرهنگ و زبان کشور مقصد است. به این ترتیب خیلی آسان تر می توانید با تجار و مردم این کشورها ارتباط برقرار کرده و برای کالای خود بازاریابی کنید. به عنوان مثال از آن جا که در شمال غرب کشور ما مردم به زبان آذری صحبت می کنند همین امر می تواند کمک نماید تا بتوان با مردم کشور ترکیه ارتباط بهتر و نزدیکتری را برقرار کرد.
از دیگر کشورهایی که به عنوان یکی از بهترین و مساعدترین کشورها برای صادرات به شمار می آید، می توان به امارات اشاره کرد. کشور امارات متحده عربی که از چند امیرنشین تشکیل شده با ایران مرز آبی مشترکی دارد و چه از طریق مرزهای آبی و چه از طریق راه های هوایی می توان به این کشور کالاها و محصولات مختلفی را صادر نمود.
در حال حاضر امارات یکی از کشورهای پیشرفته در منطقه به شمار می آید که توانسته روابط تجاری خوبی را با ایران برقرار نماید. از آن جا که هر ساله نمایشگاه های مختلفی در حوزه کسب و کارهای گوناگون در این کشور برگزار می شود، توانسته فرصت و بستر مناسبی را برای تجار ایرانی فراهم نماید. ضمن آن که تولیدکنندگان کالاهای مختلف نیز می توانند با شرکت در این نمایشگاه ها فرصت مناسبی را برای معرفی و بازاریابی کالای خود به دست آورند.
اگر بخواهیم بین کشورهای همسایه با ایران مانند افغانستان، پاکستان، ارمنستان، ترکیه، عراق، امارات متحده عربی و .. مساعدترین کشور برای صادرات را معرفی کنیم، بی شک کشور امارات می تواند در درجه اول قرار گیرد زیرا با توجه به جغرافیایی که دارد، امکان تولید بسیاری از کالاها را نداشته و نیاز دارد تا محصولات مختلفی از قبیل محصولات شیمیایی، گیاهی، میوه و سبزیجات، مواد غذایی و همچنین فرش و … را از ایران و سایر کشورها تامین نماید.
صادرات به روش قطعی، رویه ای گمرکی است که در آن کالا برای فروش یا مصرف به یک کشور خارجی صادر می شود. این نوع از صادرات از پرداخت حقوق گمرکی، مالیات و عوارض معاف است. ولی هزینه های گمرکی برای این نوع از صادرات لحاظ می شود.
کالاهایی که با هدف مشخصی همچون: شرکت در نمایشگاه، تعمیر، تکمیل و فراوری از گمرکات مرزی خارج می شود و پس از انجام هذف مورد نظر به مرز های کشور بازگردانده می شود را صادرات موقت می گویند. این نوع از صادرات نیاز به انجام فرآیند های گمرکی ندارد.
در این نوع صادرات فرد صادر کننده مبلغی را به عنوان ضمانت نزد گمرک قرار می دهد و پس از ورود کالا به گمرک مبدا نسبت به استرداد وجه اقدام میکند.
در سال ۹۶ پرسود ترین کالاهای صادراتی ایران شامل خشکبار ، عسل ، خرما ، مواد معدنی ، سنگ های تزیینی و محصولات شیمیایی و صنایع دستی بوده است.
اگر چه به نظر ما این کالا ها فقط از نظر گمرکی بهترین کالا برای صادرات می باشند و باید به منظرهای دیگری پرداخت که بتوانیم کالا های مفید و پرسودتری را انتخاب کنیم و به طور حتم نمیتوانیم کالای مشخصی را بهترین کالای صادراتی اعلام کنیم. این موضوع نیازمند مشخصه های زیادی همچون توانمندی آن کالا در بازار صادراتی و … می باشد.
ما باید از خام فروشی و با توجه به ظرفیتهای نهفته بازار تولید کالا های صادراتی را انتخاب کنیم که نیاز کشورهای جهان سوم و در حال توسعه باشد. اما انچه که به عنوان آمارها معرفی می کنند در خصوص بیشترین کالاهای صادراتی ، به شرح زیر است.
در بحث بهترین کالاهای صادراتی می توانیم به صادرات محصولات کشاورزی اشاره کنیم، محصولاتی هم چون خشکبار (صادرات خرما –صادرات پسته –صادرات زعفران ) و میوه جات (صادرات سیب -صادرات انار –صادرات پرتقال -صادرات کیوی -صادرات لیمو )، این محصولات به دلیل داشتن پتانسیل صادراتی بالایی که دارند میتوانند در لیست بهترین کالاهای صادراتی کشورمان قرار بگیرند.
بخش دیگری از کالاهای صادراتی که صادرات آن ها از کشور ما زیاد هستند را می توان از ” مواد غذایی ” نام برد. با توجه به اینکه کشورهای همسایه بازارهای توسعه نیافته ای دارند ، بنابراین میتوان گفت که این کشورها پتانسیل خوبی برای صادرات مواد غذایی دارند.
برای موفقیت در دنیای پیچیده و تخصصی تجارت بین الملل یک همراه خوب انتخاب کنید. میعاد پژوهان یک شرکت موفق و با تجربه در دنیای تجارت است که در زمینه صادرات انواع خشکبار از جمله پسته ، خرما ،عسل و همچنین زعفران در مقیاس بالا فعالیت می کند و نزد تمامی فعالان اقتصادی به عنوان چهره ای مطرح شناخته شده است. با وجود تحریم ها و مشکلات و موانع موجود نگران تجارت خود نباشید و کار را به ما بسپارید. بدون محدودیت و فراتر از مرزها، تجارت خود را زنده نگه دارید.
صادرات کالا به کویت، دبی، ترکیه، عمان، عراق و روسیه سهم زیادی از صادرات سالیانه ایران را شامل میشود.
صادرات به طرق مختلفی صورت میگیرد، از جمله صادرات زمینی (جادهای) کالا، صادرات از مرزهای آبی، صادرات هوایی، صادرات از مناطق آزاد و… تجار ایرانی که کارت بازرگانی دارند، میتوانند اقدام به صادرات کالا از مناطق آزاد کنند.
تاجری که اقدام به صادرات از مناطق آزاد میکند، در صورت داشتن کارت بازرگانی و مجوزهای لازم برای فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری مشمول معافیت از مالیات میشود.