پسته صادراتی را میتوان یکی از بهترین محصولات برای صادرات دانست، زیرا این محصول در تمام دنیا مورد استفاده قرار میگیرد و از قیمت قابل قبولی نیز برخوردار است. همچنین، خشکبار در ایران با قیمت مناسبی قابل تهیه بوده و با یک استراتژی هدفمند میتوان در این تجارت پولساز ورود کرد و از آن سودهای خوبی کسب نمود. صادرات به ترکیه، صادرات به عراق و یا حتی صادرات به روسیه و دیگر کشورهای همسایه میتواند، سود خوبی را برای تاجران و بازرگانان به ارمغان بیاورد. البته قبل از شروع کار باید تمامی هزینهها را موردبررسی قرار دهید تا بتوانید با یک قیمتگذاری دقیق و رقابتی فروش خوبی کسب کنید.
خشکبار
موجود
بصورت عمده
دریافت با پست و باربری در سراسر کشور
پسته یکی از بهترین و پرطرفدارترین نوع آجیل در سطح جهان می باشد و سرشار از مواد مغذی و معدنی بوده و خواص و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد.کشور عزیزمان ایران به عنوان بزرگترین تولید کنندگان پسته در جهان شناخته می شود و سالانه مقادیر قابل توجهی از سهم تولید شده محصول خود را به کشورهای دیگر صادر می کند.
پسته به دلیل ایجاد ارزش افزوده فراوان و دارا بودن حاشیه سود بسیار بالا در اقتصاد کشاورزی ایران در محصولات صادراتی بسیار با اهمیت بوده و به همین دلیل مورد توجه بازرگانان، تجار و سرمایه گذاران زیادی قرار گرفته است.
مجموعه ما، در زمینه بسته بندی و صادرات انواع پسته فندوقی ، ممتاز ، احمد آقایی ، اکبری و کله قوچی به کشور های همسایه و اروپایی در قطب صادرات ایران ، در استان هرمزگان در حال فعالیت است. صادرات پسته ایران یکی از ارزآورترین و پرسودترین زمینه های تجاری در کشور به حساب می آید و این محصول درصد بالایی از صادرات ایران را به خود اختصاص داده است.
با توجه به حجم تولید سالانه پسته در ایران، تجارت در زمینه خرید و فروش پسته می تواند گزینه بسیار عالی برای تجار باشد. کیفیت پسته ایران بسیار بالا می باشد، همین موضوع سبب شده است تا تقاضا برای خرید پسته ایران بسیار بالا باشد. در حال حاضر صادرات پسته ایران به کشورهای ویتنام، هنگ کنگ، آلمان، امارات، هند، عراق و ده ها کشور دیگر صادر می شود. برای موفقیت در زمینه تجارت پسته باید در وهله اول به شناسایی بازار هدف بپردازید تا بتوانید مطابق با نیازهای کشور مقصد، انواع پسته را تامین و صادر کنید.
پسته ایرانی انواع مختلفی دارد اما معمولا پسته صادراتی از نمونه های محدودی انتخاب می شوند که البته شاخص بهترین پسته برای صادرات به هر کشور متفاوت است. کشور آمریکا با تولید انبوه پسته با قیمت های بسیار ارزان تر از پسته صادراتی ایران، توانسته است حجم زیادی از بازار های بین المللی را جهت صادرات پسته از آن خود کند، اما چیزی که پسته صادراتی ایران را از نمونه های خارجی آن متمایز می سازد، طعم ویژه پسته ایرانی است که به طور طبیعی و بدون هیچ طعم دهنده ای این محصول را منحصر به فرد ساخته است.
پسته صادراتی در کنار صادرات انواع خشکبار و آجیل، جزو صادرات غیر نفتی کشورها محسوب می شوند. دانه های پسته به عنوان ماده غذایی مصرف می شوند زیرا از نظر غذایی ارزش بسیار بالایی دارند.
پسته در بسیاری از کشورها از جمله ایران، آمریکا، ترکیه، سوریه، چین، یونان، ایتالیا و افغانستان تولید می شود. با این حال، برترین تولید کننده پسته صادراتی در جهان شامل ایالات متحده و ایران هستند که در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به ترتیب ۴۷٪ و ۳۸٪ از تولید جهانی را به خود اختصاص داده اند. در سال های اخیر، تولید و مصرف این ماده مغذی به طور مداوم افزایش یافته و منجر به توسعه صنعت پسته با درآمدی حدود چند میلیون دلاری شده است.
آیا به دنبال صادرات پسته هستید؟ آیا یک صادر کننده هستید و نیاز دارید اطلاعات بیشتری به دست آورید؟ در هر حال، تصمیم گرفته ایم در این قسمت به مسأله تحلیل بازار خرید و فروش پسته صادراتی در کشورهای مختلف و قیمت پسته صادراتی و همچنین خرید عمده پسته صادراتی در بازار بپردازیم. لطفاً با ما همراه باشید.
پسته ایران در شهر های مختلف تولید و کشت می شود و پسته های صادراتی اقلام مختلفی دارند که هر کدام برای صادرات به کشوری خاص انتخاب می شود. انواع پسته صادراتی شامل:
در نگاه کلی پسته از لحاظ فاکتورهایی چون کیفیت، طعم، رنگ مغز، درشتی و ریزی و غیره در مناطق مختلف ایران بانامهای مختلفی شناخته میشود که شناخت این موارد برای صادرات پسته ایرانی ضروری است. علاوه بر ویژگیهای فوق، محل تولید پسته و کیفیت آن بر قیمتگذاری این خشکبار تأثیرگذار است. برای مثال پسته دامغان به خاطر طعم مرغوب و چربی بالا، پسته رفسنجان به خاطر طعم و رنگ قرمز مغز آن و همچنین پسته قزوین به علت رنگ سبز مغز آن، هرکدام جایگاه ویژهای را به خود اختصاص دادهاند.
پسته ایرانی انواع مختلفی دارد. پستههای ایرانی را به دو نوع کلی تقسیم میکنند: فندقی و بادامی. فندقیها گِرد و بادامیها کشیده و باریک هستند. این «کلکسیون حق انتخاب»، بیتردید یک مزیت رقابتی تجاری است، مشروط بر آنکه به خوبی از آن در توسعه بازار بهره برداری شود.
پسته ایرانی مغز بیشتری را شامل میشود. درصد مغز در رقم تجاری اصلی ایران یعنی پسته فندقی ۵۶ درصد و در رقم اصلی پسته کالیفرنیا حدود ۵۲ درصد است، در مییابیم خرید پسته ایران به معنی صرفهجویی ۸ درصدی در دستیابی به مغز پسته است.
بی شک علت معروف بودن پسته ایرانی طعم بی نظیر آن است. هرکدام از انواع پسته ایرانی طعم خاص خود را دارد و تولیدکنندگان، پودر یا خلال پسته ترکیبی از همه انواع پسته ایرانی را به کار میگیرند تا خلال تهیه شده طعمی بینظیر به خوراکیها و غذاها بدهد.
در سبد خریداران و واردکنندگان پسته ایرانی به ترتیب در جایگاه نخست، کشور آلمان با حدود ۳ هزار تن در سال به ارزش تقریبی ۴۰ میلیون دلار، سپس کشور عراق با حدود ۲۵۰۰ تن به ارزش تقریبی ۲۵ میلیون دلار، قزاقستان ۱۶۵۰ تن به ارزش تقریبی ۱۵ میلیون دلار، و کشور امارات با حدود ۱۵۰۰ تن به ارزش تقریبی ۱۶ میلیون دلار و کشورهای هند، اسپانیا و روسیه در جایگاه های بعدی واردات کنندگان پسته ایران میباشند
کشور ترکیه بزرگترین مصرف کننده پسته با ۱۳۰۲۰۲ تن است که این آمار، تنها در سال ۲۰۱۶ برای مصرف پسته ثبت شده است. این عدد، نشان دهنده مصرف سالانه ۱/۶۴ کیلوگرم سرانه این کشور است. این میزان در سال ۲۰۱۵ از حدود ۱۱۹ تن افزایش یافته است. به عنوان یک تولید کننده، پسته های ترکیه به دلیل داشتن مواد مغذی، کیفیت غیر رقابتی و طعم متمایز معروف هستند. بیشتر پسته صادراتی ترکیه در استان های Sanliurfa و Gaziantep کشت می شوند.
ایالات متحده دومین مصرف کننده بزرگ با حدود ۹۳ تن در سال است. محبوبیت پسته صادراتی به همراه تولید با کیفیت بالا منجر به افزایش تقاضا در داخل کشور شده است. آمریکایی ها محصولات مختلف حاوی پسته مانند کره، کوکی ها سالادها و … را ابداع کرده اند. محبوبیت روزافزون پسته صادراتی، طی سال ها به تدریج منجر به افزایش تولید شده است. پس از معرفی این محصول در دهه ۱۹۵۰، تجاری سازی آن مدتی طول کشید. به دلیل مسائل سیاسی و اقتصادی میان ایران و آمریکا، ایالات متحده، واردات پسته از ایران را متوقف کرد و از این طریق این صنعت را تحریک کرد. این رشد به معنای افزایش بازاریابی محلی در مناطق آمریکا است که منجر به مصرف بیشتر می شود.
ایران در مصرف پسته به طور پیوسته رشد کرده و به حدود ۴۹۵۰۴ تن رسیده است. این کشور به سومین مصرف کننده بزرگ پسته صادراتی تبدیل شده است. این کشور همچنین بازارهای گسترده ای را در خاورمیانه به خود اختصاص داده است که عمده ترین مصرف کننده آن سوریه است. این کشور انواع مختلفی از پسته سبز و مرغوب را تولید می کند که مورد توجه مصرف کنندگان پسته قرار دارد.
اگرچه ایران با محدودیت های تجاری و محدودیت هایی روبرو بوده که تولید و مصرف را تحت تأثیر قرار داده است، اما در سال های اخیر پیشرفت در عملکرد کلی محصول مشاهده شده است. اگرچه خود پسته جزو محصولات مجاز تحریم نبود، اما محدودیت ها چالش های تجاری را برای کشاورزان ایرانی ایجاد می کند که منجر به گسترش مصرف پسته در بازارهای داخلی می شود.
در سال های اخیر، بازارهای عراق نیز مشتریان خرید عمده پسته صادراتی ایران بوده اند. قیمت پسته صادراتی در عراق با توجه به عرضه و تقاضا و سهولت در واردات به کشور تعیین می شود. قیمت پسته صادراتی طبق آماری که در دسامبر سال۲۰۱۹ به ثبت رسیده است، چیزی حدود ۹ دلار در هر کیلوگرم بوده است. این رقم در مقایسه با سال گذشته، حدود ۴/۱ درصد رشد مثبت داشته است.
امارات با ۱۰ دلار و ۷۴ سنت جزو خریداران گرانترین پستههای ایرانی بوده است و به دلیل سهولت صادرات و نزدیکی مرز های جغرافیایی و همچنین نزدیک بودن به سایر بازار های هدف صادراتی منطقه خلیج فارس و حضور گسترده فعالان اقتصادی و تاجران ایرانی یکی از بهترین گزینه ها برای صادرات پسته ایرانی میباشد.
قیمت پسته ایرانی در کویت به دلیل تقاضا برای نوع دستچین و پسته لوکس دارای کیفیت عالی بسیار بالا می باشد. کشور کویت از جمله سایر مقاصد مهم صادراتی پسته های ایرانی است. بازار این پسته این کشور به دلیل قرار دادن کیفیت به عنوان ملاک اصلی خرید اغلب وارد کننده پسته های لوکس و بسیار با کیفیت ایرانی مانند پسته اکبری و کله قوچی دستچین از ایران میباشد.
با توجه به تقاضای پسته درجه یک و دارای کیفیت بالا در بازار کویت، قیمت پسته در این کشور بسیار بالا است به طوری که بسیاری از صادر کنندگان و تجار ایرانی به دنبال همکاری با تجار این کشور به منظور دسترسی به بازار پسته این کشور می باشند. از این رو تامین پسته مورد تقاضای تجار این کشور برای افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند بسیار مهم و دارای توجیه اقتصادی میباشد.
معمولا پسته صادراتی اروپا را کشور آمریکا تامین می کند که در دو نوع round & jumbo است و معادل پسته ایرانی آن را می توان پسته فندقی و کله قوچی نام برد. بنابراین می توان گفت این دو نمونه پسته فروش بهتری در بازار های اروپا دارند.
در خصوص بررسی بازار اروپا نباید مبحث قیمت پسته در اروپا را فراموش کرد. پسته صادراتی ایران نه تنها باید از گواهی افلاتکسین معتبر برای اروپا برخوردار باشند بلکه قیمت پسته صادراتی نیز اهمیت به سزایی بر فروش این محصول در اروپا دارد. در این میان از بین دو نمونه پسته کله قوچی و فندقی می توان پسته فندقی را برای صادرات به اروپا انتخاب نمود زیرا این پسته به علت ریزتر بودن برای کشور های اروپایی این نوع قیمت پسته در اروپا مناسب تر است!
باتوجه به اینکه در کشور های اتحادیه اروپا واردات پسته با کیفیت، مهم تر از واردات پسته درشت و خوش ظاهر است معمولا این کشورها با سایز پسته مشکل چندانی ندارند و بهترین نوع پسته صادراتی به اتحادیه اروپا پسته فندقی شناخته می شود.
اما بیان این مسئله بدین معنا نیست که سایر پسته های صادراتی ایران بازار خوبی در اروپا ندارند بلکه می توان گفت صادرات پسته نوع کله قوچی به کشوری نظیر آلمان از رونق خوبی برخوردار است. در میان کشور های اروپایی کشور های آلمان، اسپانیا، ایتالیا و اوکراین بیشترین حجم صادرات پسته به اروپا را به خود اختصاص داده اند.
شرایط صادرات پسته به کشور های عربی نسبت به صادرات پسته به اروپا کاملا متفاوت است چرا که برای صادرات به این دسته از کشور ها نیازی به اخذ گواهینامه افلاتکسین وجود ندارد و تنها استاندارد های گمرکات فرستنده و گیرنده کفایت می کند. بنابراین می توان گفت تنوع پسته صادراتی برای این قبیل کشور ها بالاتر است.
به همین جهت است که معمولا صادر کنندگان کشور های عربی را برای رونق بخشی به کار خود انتخاب نموده و صادرات پسته به قطر و همینطور صادرات پسته به عمان مناسب ترین گزینه ها برای مبحث صادرات پسته نزد تجار به شمار می روند.
برای صادرات پسته به عمان و قطر باید دقت داشته باشید که مردمان کشور های عربی به ظاهر و درشتی پسته توجه ویژه ای دارند پس لازم است از میان انواع این محصول برای صادرات پسته به قطر و عمان پسته فندقی را از فهرست خود خط بزنید.
معمولا سلیقه کشور های عربی پسته های کروی شکل است که از انواع ایرانی آن می توان اکبری، بادامی و احمد آقایی را نام برد از این منظر گزینه های فندقی و کله قوچی نیز تا حد زیادی از تقاضای بازار این کشورها حذف می شوند. حال نوبت به دسته بندی این 3 نوع پسته صادراتی یعنی بادامی، اکبری و احمد آقایی رسید. در بین این 3 پسته های بادامی ریز تر بوده و شباهت بیشتری به پسته فندقی دارد بنابراین در این مرحله می توان پسته بادامی را نیز حذف نمود.
غالبا پسته های درجه یک و دو که معمولا پسته بادامی کلاس B هستند با قیمت ارزان تر به افغانستان صادر می گردد. تاجران عراقی نیز تمایل زیادی به خرید پسته اکبری و احمد آقایی دارند که این محصول را عموما یا به صورت فله ای یا با بسته بندی خریداری می کنند. برای صادرات پسته به عراق نیز پسته های کلاس B بهترین گزینه هستند و خریداران زیادی دارند چرا که نسبت به سایر نمونه های پسته صادراتی، قیمت مناسب تری دارند.
با توجه به قیمت پسته صادراتی اکبری و احمد آقایی و ظاهر آن ها می توان این دو محصول را از مناسب ترین گزینه ها برای صادرات پسته به عمان و قطر نام برد. در پایان باید این مسئله نیز مد نظر قرار دهید که ممکن است سایر کشور های عربی قصد صادرات پسته به صورت مجدد را داشته باشد و انواع پسته ایرانی را به سایر کشور ها بفروشند در این صورت ممکن است تقاضای خرید پسته فندقی، کله قوچی و گاها بادامی به تجار ایران داده شود.
در کل با توجه به موارد ذکر شده می توان بهترین پسته صادراتی را برای کشور های عربی متناسب با کشش بازار در درجه اول اکبری و در رده دوم احمد آقایی صادراتی ایران عنوان کرد.
انس گیری یک معیار برای سنجش میزان بزرگی، رسیده بودن و مرغوبیت پسته است، اما باید توجه داشت که این تنها شرط برای مرغوبیت و همچنین تعیین میزان بهای آن نیست.برای تعیین کیفیت یا تعیین انس پسته ۱۴۲ گرم پسته را وزن می کنیم و تعداد پسته آن را میشماریم. هر تعدادی که به دست آمد انس پسته محسوب میشود.
به عنوان مثال :
۱۴۲گرم از یک نمونه پسته اکبری را وزن می کنیم که در این ۱۴۲گرم ۱۱۰ دانه پسته وجود دارد انس این نمونه پسته ۲۲ است. اما یک نمونه از این نوع با همین مقدار گرم ۱۲۰ دانه پسته دارد که انس این نمونه پسته ۲۴ است. هر چه انس بالاتر برود قیمت آن نوع پسته کمتر است.
انواع پستهها به دو دسته تقسیم میشوند:
• خندان
• دهن بست
واسطهها برای اینکه پستههای دهن بست را به فروش برسانند، آنها را با قیمت کم از کشاورز خریداری میکنند؛ سپس آنها را با پسته مرغوب تر مخلوط میکنند و به قیمت بالاتر میفروشند. یک راه دیگر فرآوری این پستهها این است که پستههای دهن بست را داخل آب انداخته تا خیس بخورند، سپس آنها را با حرارت غیر مستقیم خشک کرده و به عنوان پسته خندان و با کیفیت بالا به بازار عرضه میکنند.
مقداری پسته را در مشت بسته خود بگیرید و تکان دهید. اگر مغز پستهها با برخورد به پوسته خود سر و صدای زیادی ایجاد کردند، یعنی آبخندان شدهاند.
البته اگر در مرحله برشته کردن به محلول آبنمک نشاسته اضافه کرده باشند این روش برای تشخیص راهگشا نیست.
به دلیل صادراتی بودن پسته، قیمت آن متاثر از قیمت دلار است و با بالارفتن دلار قیمت آن بالاتر میرود. عامل مهم دیگر، نوع و کیفت پسته، تازه بودن آن و مقدار برداشت کشاورزان در آن سال است. تمیز و بدون لکه بودن پوسته خارجی پسته دلیلی بر کیفیت و مرغوبیت آن است.
تحریم ها و مشکلات و موانع موجود نگران تجارت خود نباشید و کار را به ما بسپارید. بدون محدودیت و فراتر از مرزها، تجارت خود را زنده نگه دارید.
برای موفقیت در دنیای پیچیده و تخصصی تجارت بین الملل یک همراه خوب انتخاب کنید. میعاد پژوهان یک شرکت موفق و با تجربه در دنیای تجارت است که در زمینه صادرات انواع خشکبار از جمله پسته ، خرما ،عسل و همچنین زعفران در مقیاس بالا فعالیت می کند و نزد تمامی فعالان اقتصادی به عنوان چهره ای مطرح شناخته شده است.