کدام ماشین آلات از عوارض گمرک معاف شدند ؟

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

آنچه که در این مقاله خواهید خواند؟

معافیت از عوارض گمرک برای خودروها در ایران، به عنوان یک تسهیلات مالی و قانونی به تعدادی از واحدهای صنعتی و تجاری اعطا می‌شود. این معافیت، به طور معمول به صورت استثنایی برای خودروهایی که در برخی صنایع مشخص نظیر تولید و صادرات، کشاورزی و زیرساخت‌ها استفاده می‌شوند، اعطا می‌گردد. هدف اصلی از این معافیت، تشویق و حمایت از تولید داخلی و صادرات برخی صنایع مهم در کشور است. با این معافیت، صاحبان خودروهای مشمول می‌توانند از پرداخت عوارض گمرکی معاف شده و بدین ترتیب، هزینه‌های واردات و ترخیص خودروها را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش دهند. این اقدامات، از یک سو باعث افزایش رقابت‌پذیری تولید داخلی و توسعه صنایع محلی می‌شوند و از سوی دیگر، باعث ارزآوری و افزایش صادرات کشور می‌گردند. با این حال، معافیت از عوارض گمرکی تحت شرایط خاصی اعطا می‌شود و بسته به قوانین و مقررات گمرکی هر کشور ممکن است تغییر کند.

کدام ماشین آلات از عوارض گمرک معاف شدند ؟

تعداد ماشین آلات و ماشین آلات مستعمل مشمول معافیت گمرکی در دو ماهه امسال به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸.۲ درصد و ۱۶۹ درصد افزایش داشته است

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)  شیوه نامه «شرایط صدور معافیت از حقوق ورودی ماشین آلات مستعمل ہند (غ) ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی» را و فهرست ۶۱ قلم ماشین آلات و تجهیزات وارداتی مشمول صدور معافیت گمرکی را به سازمان‌های صنعت معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب کرمان ابلاغ کرد.

مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)   پیرو بند (۱) ابلاغیه وزیر صنعت با موضوع «مصوبه شماره یک بهبود فضای کسب و کار – مانع زدایی و پشتیبانی از تولید»،  شیوه نامه «شرایط صدور معافیت از حقوق ورودی ماشین آلات مستعمل بند (غ) ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی» را جهت اجرا به سازمان‌های صنعت معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب کرمان ابلاغ کرد.

در این ابلاغیه فهرست ۶۱ قلم ماشین آلات و تجهیزات وارداتی مشمول صدور معافیت گمرکی موضوع ابلاغیه فوق الذکر و ماده (۳) شیوه نامه مذکور، تنظیم شده توسط مرکز ساخت داخل ماشین سازی و تجهیزات که در حال حاضر ساخت داخل ندارد نیز به پیوست ارسال شده و اعلام شده که فهرست عدم ساخت ماشین آلات و تجهیزات در سامانه مدیریت فرایند هماهنگ بارگذاری شده و در صورت لزوم هر سه ماه یکبار توسط آن مرکز به روز رسانی خواهد شد.

در پایان هم خاطر نشان شده که سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استانی مکلف به رعایت مفاد ابلاغیه و شیوه نامه موضوع این نامه بوده و مسئولیت حسن اجرای آن بر عهده رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ذیربط است.

گفتنی است که بر اساس ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی و تفاهم نامه بین گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، واحدهای تولیدی مجاز می‌توانند در صورت تائید عدم ساخت داخل از معافیت حقوق ورودی ماشین آلات استفاده کرده و در حداقل زمان ممکن ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید خود را از گمرک ترخیص کنند. البته براساس تعهدی که متقاضی ارائه می‌کند، باید ماشین آلات و مواد اولیه وارداتی را در محل واحد صنعتی موضوع پروانه نصب کند.

این در حالی است که انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران (ستصا) قبلا گفته بود بسیاری از شرکت‌ها بر اساس یکی از بندهای قانون امور گمرکی و بدون پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده، ماشین آلاتی که در داخل ساخته می‌شود را هم به کشور وارد می‌کنند.

لبته طبق اعلام سازمان صمت استان تهران، این سازمان از واحدهای تولیدی دارای مجوز صنعتی که از معافیت گمرکی ماشین آلات استفاده کرده‌اند بازرسی می‌کند و در صورت عدم استقرار ماشین آلاتی که از معافیت گمرکی استفاده کرده‌اند، در محل مجاز موضوع پروانه صنعتی عملکرد واحد صنعتی، به عنوان قاچاق محسوب می‌شود.

گفتنی است که تعداد ماشین آلات و ماشین آلات مستعمل مشمول معافیت گمرکی در دو ماهه امسال به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸.۲ درصد و ۱۶۹ درصد افزایش داشته است.

 

منبع: تسنیم
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×