کشتی های شرکت بین المللی بازرگانی میعاد پژوهان دادآفرین

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

آنچه که در این مقاله خواهید خواند؟

 

خوشبختانه موقعیت جغرافیایی و ترانزیتی کشور، فرصت‌های اقتصادی زیادی برای رونق صنعت حمل و نقل دریایی را در شمال و جنوب کشور ایران فراهم کرده است.؛ به گونه‌ای که امکان برقراری ارتباط ترانزیتی کشورهای روسیه، آسیای میانه و قفقاز، اروپای شرقی و اروپای مرکزی به آسیای جنوب و خاور دور و کشورهای حوزه خلیج فارس از طریق آب‌های ایران میسر کرده است.
همچنین، به دلیل قرار گرفتن ایران در مرکزیت جغرافیایی کشورهای عضو سازمان همکاری و اقتصادی اکو (ایران، ترکیه، پاکستان به عنوان هسته‌های اولیه این گروه) فرصت‌های همکاری زیادی وجود دارد. این موضوع باعث می‌شود تا مراوده های اقتصادی ایران بسیار افزایش یابد و به رشد اقصاد کشور کمک کند.
شرکت حمل و نقل دریایی بندرعباس میعاد پژوهان تمام مراحل صادرات دریایی ایران (مزیت ها و مدارک، هزینه ها) بازگو کرده است تا تجار عزیز با استفاده از این اطلاعات، تصمیم‌های درست و هوشمندانه اتخاذ کنند تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

نگاهی به حمل و نقل دریایی ایران

در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد کالاهای کشور از طریق حمل و نقل دریایی جابجا می‌شوند. ایران دارای ۱۱ بندر بازرگانی با ظرفیت ۱۸۶ میلیون تن کالا است.
حمل دریایی محموله‌های صادراتی بخش مهمی از بازرگانی در عرصه‌های بین المللی است که در صنایعی که بازار بزرگی را به خود اختصاص می‌دهند، بسیار کارآمد و مفید است و در صورتی که بتوانید در این زمینه با شرکت های بزرگ حمل و نقل دریایی و البته شرکت هایی که ترخیص کالای دریایی را ارائه می دهند همکاری کنید می توانید در عرصه تجارت بین المللی موفق ظاهر شوید.

تجارت دریایی ایران با روسیه

یکی از سیاست‌های اقتصادی روسیه در مدت تحریم با کشورهای غربی‌، کاهش وابستگی تجاری به کشورهای غربی و تامین کالاهای مورد نیاز از همسایگان بود که ایران نیز در این حوزه نقش مهمی را ایفا می کند.
مسیر دریایی خزر، ارزان‌ترین روش حمل‌ونقل کالاهای ایرانی به روسیه است، در حال حاضر چهار بندر به عنوان مهم‌ترین بنادر اقتصادی ایران در دریای خزر شناخته می‌شوند.
این بنادر عبارتند از: بندر امیرآباد، بندر انزلی، بندر آستارا و بندر نوشهر. بالاترین حجم عملکرد در این بین متعلق به بندر انزلی است. همچنین از بین بنادر ذکر شده تنها بندر امیرآباد به شبکه ریلی کشور متصل است و اتصال بندر انزلی نیز در دست اجرا است.

مهمترین بنادر جنوب ایران

جنوب کشور به دلیل مجاور بودن به یکی از گلوگاه‌های مهم جهان به نام خلیج فارس دارای چند بندر بازرگانی مهم می‌باشد. بیشترین واردات و صادرات کشور از این بنادر انجام می‌شود که در ادامه به چند مورد آن اشاره می‌کنیم.

صادرات دریایی از طریق بندرعباس

بندرعباس یکی از مهمترین بنادر در حمل و نقل دریایی ایران محسوب می شود و همه روزه سیل عظیمی از کشتی‌های غول‌پیکر مراوده های تجاری را انجام می دهند. دلیل نامگذاری این بندر به دوران صفویه بازمی‌گردد. جایی که شاه عباس صفوی توانست پس از صد سال جنگ دریایی با کشور پرتغال آن‌ها را از آب‌های ایران خارج کند.
شرکت حمل و نقل دریایی بندرعباس انجام کلیه خدمات صادرات و واردات ترخیص کالا ،با بیش از 20 سال سابقه درخشان آماده همکاری با تجار ایرانی، برای دریافت اطلاعات بیشتر تماس حاصل فرمایید. 09120164012

صادرات دریایی از طریق بندر امام خمینی

بندر امام پس از بندرعباس بزرگترین بندر حمل و نقل دریایی ایران است. این بندر در سال ۱۳۱۰ با نام بندر شاهپور تاسیس و جزو پر رفت و آمدترین بنادر ایران لقب گرفت. البته، این بندر در زمان ۸ سال جنگ تحمیلی که بنادر جنوب غربی کشور یعنی بندر خرمشهر و آبادان درگیر جنگ بودند، بسیار رونق گرفت و مهمترین منطقه بازرگانی کشور محسوب می‌شد.

صادرات دریایی از طریق بندر چابهار

بندر چابهار یکی از مهمترین بنادر ایران بوده که چشم امید بسیاری از کشورهای آسیای میانه که راه دسترسی به آب‌های آزاد را ندارند به آن دوخته شده است. این کشورها (قزاقستان، افغانستان، ازبکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و قرقیزستان) بسیاری از واردات و صادرات خود را از طریق این بندر انجام می‌دهند. این امر موجب درآمدزایی ایران از حق ترانزیت شده است.

صادرات دریایی از طریق سایر بنادر

پس از این ۳ بندر، ایران شامل بندر بوشهر، بندر شهید رجایی، بندر خرمشهر، بندر آبادان، بندر شهید باهنر، بندر عسلویه، بندر لنگه، بندر خارک و بندر گوارتر می‌شوند. این بنادر همه‌روزه شاهد رفت و آمد کشتی‌های ترانزیتی بسیاری بوده و مسئولیت صادرات و واردات کشور را بر عهده دارند.

شرکت حمل و نقل دریایی بندرعباس

انواع روش‌های حمل و نقل دریایی ایران

ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسبی که دارد امکان انجام تمام روش‌های حمل و نقل دریایی در آن وجود دارد. یکی از این روش‌ها کراس استافینگ است.

روش کراس حمل و نقل کراس استافینگ (Cross Stuffing)

این روش زمانی اتخاذ می‌شود که امکان ارسال کالا از طریق دریا به کشوری میسر نباشد؛ به گونه‌ای که کالا ابتدا از راه زمینی وارد بندر شده و سپس کانتینر آن به کشتی ترانزیت منتقل می‌شود.

روش حمل و نقل چارترینگ (Chartering)

یکی دیگر از انواع روش‌های حمل و نقل دریایی ایران روش چارترینگ می‌باشد. از این روش زمانی استفاده می‌شود که بارها بسیار بزرگ و حجیم باشند و امکان بسته‌بندی آن‌ها وجود نداشته باشد. برای اینکار باید کشتی‌های باربری حتما اجاره شوند.

روش حمل و نقل ترانشیپ (Transshipment)

در این روش از حمل و نقل کالاها از یک کشتی به کشتی دیگر منتقل می‌شود. زمانی این روش اتخاذ می‌شود که یک بندر به صورت مستقیم قادر به حمل دریایی کالا نباشد؛ به گونه‌ای که ممکن است فضای کافی برای ورود کشتی‌های ترانزیتی را نداشته باشد.

روش حمل و نقل گروپاژ (groupage)

یکی از روش‌های رایج در حمل و نقل دریایی ایران روش گروپاژ می‌باشد. در این روش چند تاجر با یکدیگر قرارداد امضا کرده و کالاهای خود را به صورت گروهی از طریق یک کشتی ارسال می‌کنند. همچنین، می‌توان کوچکترین کالاهای خود را از طریق این روش ارسال کرد. اینکار باعث می‌شود تا هزینه‌های ترانزیت بار برای تاجران به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش یابد.

روش حمل و نقل کالاهای فله‌ای (Bulk)

روش حمل و نقل کالاهای فله‌ای (Bulk) شباهت زیادی به چارترینگ دارد با این تفاوت که هر کالایی چه کوچک و چه بزرگ بدون بسته‌بندی و به صورت فله‌ای ترانزیت می‌شوند. اما، بیشتر کالاهای کوچک از طریق این روش ترانزیت می‌شوند.

حمل بار با لنج

حمل بار با لنج یکی از روش‌های مهم و موثر در حمل و نقل کالاها است که به دلیل سرعت و اقتصادی بودن، جذابیت زیادی برای شرکت‌ها و تجارت‌ها دارد.

مراحل صادرات دریایی

  • ارائه اسناد و مدارک کالای صادراتی به گمرک
  • کارت بازرگانی
  • پروانه گمرکی
  • بارنامه و مدارک مورد نیاز از سوی نهادهای قانونی حمل و نقل دریایی ایران
  • بسته‌بندی و بارگیری کالاها

مراحل بالا مربوط به صادرات کالا بود. برای واردات کالا کمی کار پیچیده‌تر می‌شود؛ به گونه‌ای که هنگام ورود کشتی حامل بار به بندر، ماموران گمرک و بهداشت برای بررسی کالاها وارد عرشه کشتی می‌شوند.

اگر کشتی خارجی باشد پس از بررسی کالاها، سایر موارد نظیر نام ناخدای کشتی، نوع کشتی، تعداد پرسنل، پرچم کشتی، کالاهی ممنوع الورود مانند مشروبات الکلی و غیره بررسی می‌شوند.
پس از اینکه کالاهای ممنوعه (در صورت وجود) از کالاهای مجاز تفکیک شدند، هر کدام به انبار مخصوصی انتقال داده می‌شوند. در این مرحله صاحب بار باید مراحل ترخیص کالا را طی و مجوزهای لازم را جهت خارج کردن کالاها از گمرک دریافت کند.

مزیت‌های ترانزیت از طریق بنادر ایران

  • یکی از ویژگی های مهمی که حمل بار از طریق دریا دارد، این است که شما می توانید محموله های سنگین و با حجم زیاد را در کانتینر های مجهز و با کشتی به کشور مقصد ارسال کنید.
  • بنابراین حمل دریایی نسبت به حمل زمینی و هوایی ظرفیت حمل بار بیشتری دارد و این موضوع برای محموله های ماشین آلات و دستگاه های سنگین بسیار اهمیت دارد.
  • نکته مهم دیگری که در حمل دریایی کالای صادراتی باید توجه داشت این است که مدت زمان حمل کالا از طریق دریا بسیار بیشتر است. بنابراین حمل و نقل دریایی برای آن دسته از کالاهایی که با گذشت زمان دچار خسارت می شوند، چندان مناسب به نظر نمی رسد. شما باید کالایی که را از طریق دریال صادر کنید که با گذر زمان آسیب نبیند.

هزینه صادرات دریایی

هزینه حمل دریایی محموله صادراتی نسبت به سایر راه های ارسال مانند هوایی و زمینی بسیار کمتر است. از این رو اگر به دنبال کاهش هزینه های صادرات و یا واردات خود هستید، می توانید راه دریایی را برای انتقال کالا انتخاب کنید تا در هزینه ارسال کالا صرفه جویی کرده باشید. علاوه بر این یکی از مزایای این حمل و نقل دریایی هزینه ثابت حمل و نقل آن است، زیرا این هزینه توسط شرکت های بزرگ کشتیرانی و حمل و نقل دریایی از قبل مشخص شده است.

خدمات گمرکی در ترخیص کالای دریایی

تشریفات گمرکی از قبیل ثبت سفارش، اخذ مجوز ها، پرداخت هزینه های گمرکی و انبار داری و … که روند معمول در ترخیص کالا است، در رابطه با حمل دریایی کالا برای صادرات نیز صدق می کند.
علاوه بر تشریفات گمرکی، در حمل و نقل دریایی ورود کلیه کشتی ها به دریاهای کشور و پهلو گرفتن در بنادر و تخلیه کالا ها در گمرک باید با هماهنگی صورت گیرد.
از آنجایی که انواع مختلف کالاهای صادراتی در هر کشوری ملزم به انجام تشریفات گمرکی است باید در این مسیر یک شرکت معتبر بازرگانی در رابطه با ترخیص کالا و حمل دریایی محموله های صادراتی خدمات شما را به عهده گیرند. شرکت حمل و نقل دریایی بندرعباس هلدینگ میعاد پژوهان داد آفرین با بیش از 20 سال سابقه درخشان در حوزه صادرات، واردات و ترخیص کالا برندی خوشنام در بین تجار ایرانی و بین المللی است.

(شرکت حمل و نقل دریایی بندرعباس)
از صفر تا 100 مراحل صادرات و واردات شما را برعهده خواهیم گرفت.

  1. هماهنگی حمل و ترخیص کالا از گمرک از تمام بنادر ایران
  2. انجام امور حواله ارزی و ثبت سفارش کالا و اخذ مجوزهای لازم
  3. انتخاب روش حمل و نقل مناسب، ترخیص دریایی کالا از کلیه گمرکات کشور
  4. مشاوره بازرگانی در رابطه با بهره مندی از تخفیفات سود بازرگانی در گمرکات هنگام ترخیص کالا

برای مشاوره در زمینه حمل دریایی کالا و انجام تشریفات ترخیص کالا از گمرک مانند ثبت سفارش کالا می توانید با شماره تماس 09120164012 ارتباط برقرار کرده و برای کلیه امور فوق راهنمایی و مشورت بخواهید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
×